Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 octombrie 2012

Ce faci cand nu stii ce sa faci ?

Ciudata intrebare, nu-i asa ?

Nu cred ca nu ti s-a intamplat vreodata sa nu ai un blocaj psihic si sa nu stii cum sa procedezi intr-o anumita situatie, mai mult sau mai putin importanta in cadrul existentei tale. 

De exemplu :
  • sa vrei sa renunti la un job pentru ca nu te mai motiveaza financiar/non-financiar, dar pentru ca nu ai inca o alternativa de back-up, alegi optiunea stand-by;
  • sa nu te mai simti atras/a de persoana cu care iti imparti existenta, dar pentru ca sunteti de ceva timp impreuna, iti este greu sa renunti la ea. Sufletul spune ca este cel mai bine sa procedezi asa, dar mintea (incapatanata cum o stim) nu si nu. Probabil ca astea sunt doua dintre cela mai intalnite situatii cu care ne confruntam noi, specia umana. 
In plus, daca avem noroc, ar putea sa ne bata la usa de mai multe ori momentele de cumpana si sa nu sune ca postasul intotdeauna de doua ori. :) "Ferice" de tine daca faci parte din aceasta categorie.

Ei bine, cum procedezi in astfel de situatii ? Ce varianta alegi :

1. Suna un prieten ! Iti expui problema celor din jur - familie si prieteni - si astepti un sfat care sa te ajute sa iei cea mai buna hotarare.

2. Intreaba publicul ! Te pui cu burta pe carte, pardon laptop si incepi sa citesti pentru dezvoltarea ta personala carti si articole din categoria :"how to ...";

3. 50/50. Faci o lista cu posibilele rezolvari la situatia cu care te confrunti. Elimini primele doua raspunsuri care iti vin in minte si incepi sa dai cu banul pe care o alegi dintre cele ramase.

4. Strut. Te ascunzi ca strutul cu capul in nisip pentru ca oricum "ce e val, ca valul trece". De ce sa iti complici existenta ?

5. ...

Eu recunosc ca incerc o combinatie intre primele 3 si ca, in functie de situatie, mai rotesc ordinea in care le aplic. J

Tu ce faci cand nu stii ce sa faci ?

Multa inspiratie in ceea ce priveste luarea deciziilor iti doresc pentru ca, fara doar si poate, "capacitatea de a-ti exercita dreptul de alegere si de decizie iti va determina viitorul." (Colin Turner)
Nu uita insa : "chiar si o decizie corecta, daca e luata din motive gresite, poate fi o decizie gresita !" :)

Te-am ajutat ?:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu