Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 ianuarie 2013

90/10

Unii dintre voi au auzit cu siguranta despre principiul 90/10 a lui Stephen Covey (ceilalti ati face bine sa va informati), conform caruia 10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, iar 90% depinde de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla, adica la stimuli. 

Prin urmare, priviti mai bine graficul de mai jos si mai ganditi-va inca o data inainte sa afirmati ca destinul este de vina pentru ceea ce vi se intampla, ca nu aveti noroc ... bla -bla (completati voi lista de scuze).


Deci, avem control asupra a 90% ? Interesant ... De ce mai stam si misunam in jurul celor 10 procente ? Intreb si eu ...

Propun sa ne focusam asupra celor 90%, adica sa ne educam astfel incat sa luam cele mai bune decizii. Nu uitati ca reactiile noastre determina evolutia unei situatii spre mine sau rau.

Daca lasam lucruri marunte sa ne incarce de energii negative, cu siguranta vom ajunge in punctul in care ne simtim prinsi ca intr-o capcana ...si sa cedam.

Ne enervam zilnic ca stam prea mult in trafic sau la cozi, ca traim intr-o tara corupta condusa de incompetenti, ca anumiti colegi ne pun bete in roate, etc. Daca acestea ar reprezenta 10% din viata noastra, am face bine sa controlam cum se cuvine modul in care reactionam la aceste situatii. Astfel, atunci cand stam in trafic, putem lua o carte cu noi sau i-pad-ul pentru a valorifica timpul respectiv sau daca simti ca nu mai apartii acestei tari din pricina celor care ne conduc, poti sa emigrezi. :)) In fine, ati inteles voi ideea !

Pe scurt: important este ca atunci cand te confrunti cu o situatie, sa incerci sa te detasezi, astfel incat sa poti identifica ce alternative ai pentru a obtine cel mai bun rezultat cu energii negative cat mai putine.

Teoria ca teorie, acum sa va vad si in practica !

Succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu